Apartmani Vera
Vera Udovičić
Krše 33 Premantura
Istra, Hrvatska

Hrvatski English Deutsch Italiano
Premantura i Kamenjak - kolaž

Premantura

Rt Kamenjak i PremanturaPremantura je okružena prirodom kakvom se malo tko može pohvaliti. Južno od sela nalazi se Rt Kamenjak - zaštićeni krajolik dug 9,5 kilometara, širok oko 1,5 s ukupno 30 kilometara razvedene obale. More nije nigdje takve plavozelene boje, tako čisto kao na ovom krajnjem jugu Istre. Stjenovite plaže izmjenjuju se sa šljunčanim uvalama. Na razmjerno malom području raste 530 biljnih vrsta, od čega 20 vrsta orhideja, među kojima ima i nekoliko endemičnih. Stoga na rtu nema kampova, hotela niti bilo kakve gradnje.

S prirodom u dnevnom boravku najbolje možete doživjeti ovaj jedinstven krajolik. Domaćini nude smještaj i u apartmanima privatnih kuća. Želite li robinzonsku pustolovinu? Jedinstvena je ponuda - svjetionik na otočiću Porer, koji se unajmljuje ljeti. Nađete li se na Kamenjaku, obavezno posjetite njegov najjužniji dio gdje su poseban događaj noćni skokovi s visokih stijena u more i skakač koji u ruci nosi baklju.

Rt Kamenjak

Premantura je doživljaj, a ne jedno od mjesta odmora. Zbog povoljnih vjetrova u sportovima na moru uživa se ljeti, pa sve do kasne jeseni. Početkom studenog održava se atraktivan susret surfera - Hallowind. Onima koji žele zaroniti u duboko plavetnilo pomoći će ronilačka središta u mjestu.

Ovo je jedna od rijetkih destinacija koja raspolaže plažom uređenom za slijepe osobe. Svakako valja istaći da tu mogu ljetovati i osobe kojima je neophodna dijaliza budući da u mjestu postoji privatna klinika za dijalizu.

Premantura je malo mjesto brojnih iznenađenja. Premantura je avantura.

Rt Kamenjak - Premantura - Slike

Kamenjak - slika 1 Kamenjak - slika 2 Kamenjak - slika 3 Kamenjak - slika 4 Kamenjak - slika 5 Kamenjak - slika 6 Kamenjak - slika7 Kamenjak - slika 8 Kamenjak - slika 9 Kamenjak - slika 10 Kamenjak - slika 11 Kamenjak - slika 12 Kamenjak - slika 13 Kamenjak - slika 14 Kamenjak - slika 15